Tema Nedelje italijanske kuhinje u svetu koja se obeležava u Srbiji biće “Mediteranska ishrana” koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu. Italija će predstaviti ovu manifestaciju sa preko hiljadu tristotine  događaja u sto deset zemalja sveta .Ambasador Italije u Srbiji  Karlo Lo Kaso, upoznao je goste na otvaranju Nedelje italijanske kuhinje sa glavnim obeležjima ove manifestacije

U Programu treće Nedelja italijanske kuhinje biće predstavljena kulinarska umeća kroz “kuvanje uživo”, što je takođe jedna od karakteristika ovogodišnje manifestacije .Glavni kuvar Nenad Veljković već je pripremao italijansku hranu 17. novembra, dok će italijanski kuvar ovenčan Mišelin zvezdom, Eros Piko, održati “masterklas” u HoReCa centru Metro Cash and Carry.

U skladu sa tradicijom iz prethodnih godina, pod inicijativom “Svi za sto” dvadeset  šest  restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici ponudiće,  od 19. do 25. novembra, poseban meni za degustaciju, posvećen trećoj Nedelji italijanske kuhinje u svetu.