Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je sa izvršnim direktorom nemačke kompanije „DSD Noel“ Manfredom Singerom ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji brodske prevodnice na Hidroelektrani „Đerdap 1“.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je ugovor za realizaciju ovog projekta, na koji se čekalo decenijama, vredan dvadeset sedam miliona evra, i podsetila na to da Srbija kroz novi investicioni ciklus ulaže dvesta miliona evra u razvoj vodnog saobraćaja.

Manfred Singer je iskazao zahvalnost Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na ukazanom poverenju, objasnivši da će ovaj važan projekat realizovati konzorcijum koji, pored ove nemačke kompanije, čine i dve srpske firme.

Vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić podsetio je na to da je brodska prevodnica na „Đerdapu“ izgrađena 1970. godine i da do danas nije rekonstruisana, te da su se, zahvaljujući Vladi Srbije, stekli uslovi za ovaj investicioni poduhvat.