Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da su radnici i sami građani u današnjem sistemu nezaštićeni za razliku od tajkuna i političkih opcija na vlasti.

Država Srbija je svojevremeno  potpisala ugovor sa Savetom Evrope kojim je prihvatila da će ispuniti sve što piše u Revidiranoj evropskoj socijalnoj povelji koja propisuje standarde u oblasti rada i zapošljavanja. Standardi se odnose na pravo na rad, profesionalnu obuku, jednake mogućnosti i  tretman u pitanjima zapošljavanja itd. U poslednjih deset godina Srbija je postala predvodnica grupe zemalja koje krše Povelju. Koliko su prema oceni Dveri, prava radnika u Srbiji danas ugrožena ? Odgovor na ovo pitanje je dao predsednik Dveri Boško Obradović.

Revidiranu evropsku socijalnu povelju,Srbija je ratifikovala 29.maja.2009. godine, ali kako spada u države koje nisu ratifikovale sve članove ove međunarodne konvencije, svakih pet godina organizuju se posebni sastanci sa predstavnicima Saveta Evrope, radi diskusije o neratifikovanim članovima Povelje.