Nove mere Kriznog štaba su neadekvatne i ne vidim razlog zašto bi neko nosio masku na otvorenom, rekao je pulmolog dr. Dejan Žujović.

Krizni štab pooštrava epidemiološke mere. Najava da će maske biti obavezne i na otvorenom prostoru preinačena je u preporuku. Takodje, smanjuje se dozvoljeni broj ljudi u zatvorenom prostoru I skraćuje se radno vreme ugostiteljskih objekata. Zamolili smo pulmologa doktora Dejana Žujovića, predsednika pokreta „Za sve moje ljude“, da prokomentariše najnovije odluke Kriznog štaba.

Načelnik dnevne bolnice gradskog zavoda za plućne bolesti doktor Dejan Žujović rekao je da je razočaran stanjem u zdravstvenom sistemu i smatra da nismo spremno dočekali virus. Takozvani krizni štab je po rečima doktora Žujovića, jako tužna grupacija, tužnija i od Vlade Srbije. Drugima daju savete a oni se nijednog od tih saveta ne pridržavaju. Dok se lekari bore za svoj život i živote svojih pacijenata, članovi kriznog štaba biraju hranu i smeštaj, što najbolje pokazuju slike sa Zlatibora.