Povezanost huligana iz navijačkih grupa sa policijom i visokim državnim strukturama nije novi problem u životu Srbije u kojoj je već predugo uzdrmana vladavina prava.

Na protestima u Beogradu primećena su lica za koja se sumnja da pripadaju huliganskim grupama od ranije poznatim organima gonjenja, kako u prisustvu policije hapse demonstrante. Od ranije su se u javnosti pojavile tvrdnje da su vođe navijačkih grupa povezane sa vrhom policije i da se često koriste za obračune sa političkim neistomišljenicima. Zamolili smo bivšeg policajca Milana Dumanovića da prokomentariše ove tvrdnje.

Srpski huligani se ne plaše da pokažu moć jer imaju prijatelje na visokim pozicijama i udeo u poslovima privatnog obezbeđenja. Sprega vlasti i huligana odvaja Srbiju od vladavine prava i čini je nebezbednom zemljom u kojoj se urušavaju instititucije u koje građani imaju sve manje poverenja. Saradnja vlasti i huligana u navijačkim grupama ima veliku tradiciju, tako da je teško poverovati da se najzad stekla politička volja da se taj problem jednom za svagda reši uvođenjem istinske vladavine prava na svim nivoima državnog aparata.