Govoreći o efektima hrono ishrane i tome kojoj strukturi ljudi je ovakav način ishrane namenjen, doktorka Ana Gifing je rekla da ograničenja praktično nema i da hrono ishranu mogu praktikovati svi, od dece, preko mladih ljudi, trudnica, do odraslih zdravih ljudi, ali i ljudi koji imaju neke zdravstvene probleme.
Hrono ishrana je sve popularnija u svetu i daje zapažene rezultate u preventivnoj medicini. Ona služi ne samo za regulaciju telesne težine već i za ukupno unapređenje zdravlja. Upitali smo doktoricu Anu Gifing kome sve hrono ishrana može biti od koristi i kome se preporučuje.
Veliki deo javnosti već je imao prilike da čuje za program ishrane nazvan hrono ishrana. Hrana koju unosimo presudno utiče na očuvanje našeg zdravlja, ali i potencijalni razvoj bolesti, gojaznosti, ili drugih problema sa kojima se svetska populacija suočava. Mnogo je dijeta koje pokušavaju rešiti vizuelne manifestacije ovih zdravstvenih problema, ali većina tih dijeta može ugroziti zdravlje onih koji ih primenjuju. Za razliku od toga, kod hrono ishrane ne mora se brinuti o broju kalorija i količini hrane, ali se mora jesti u određeno vreme i treba pravilno kombinovati hranu. Osnovno pravilo je da interval između dva obroka bude najmanje četiri sata i maksimalno šest sati, a idealno bi bilo da bude pet sati. Doktorka Ana Gifing koja je 2009. godine osmislila program hrono ishrane tvrdi da uz adekvatni nadzor stručnjaka, hrono ishrana može značajno uticati na poboljšanje zdravstvene slike ljudi. Po rečima mnogih, hrono ishrana je zdrav način ishrane kojim učite da jedete prave stvari i izbegavate sve ono što bi moglo da vam stvara probleme.