Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde je rekao da je strašno što Srbija godinama unazad rasprodaje sve vredno što ima, pa sada fabrikama upravljaju Kinezi, Nemci ili Turci, dok je domaće stanovništvo jeftina radna snaga.

Incident koji se dogodio 23. avgusta oko 18 sati u topionici u Boru, šokirao je javnost. Kako se navodi u dopisu Sindikalne organizacije Topinice Bor, kineski državljanin Lan Shicong je u pomenutom vremenu pozvao grupu rukovodioca iz Topionice na čelu sa Nenadom Jankucićem, koji je trenutno vršilac dužnosti upravnika Topionice, da svi zajedno obiđu pogon, a onda je Jankuciću prišao iza leđa i bez ikakvog razloga ga šutnuo u butinu. Ugrožavanje prava zaposlenih u inostranim kompanijama u Srbiji nije redak slučaj. Zamolili smo Mihajla Ulemeka nekadašnjeg pukovnika Srpske dobrovoljačke garde da prokomentariše ovaj događaj.

Nakon što je direktor Topionice Bor, kineski državljanin, napravio incident šutnuvši inženjera Nenada Jankucića, oglasili su se rukovodioci kompanije Ziđin i uputili izvinjenje. Iz Ziđina ističu da je kompanija veliku pažnju pridala tom pitanju, kao i da je odmah osnovala jedinstvenu Komisiju za istraživanje incidenta. Komisija je nakon toga sazvala sastanak sa sindikatima i ocem oštećenog i tom prilikom se direktor Topionice izvinio porodici Jankucića. Takođe, saopšteno je da je porodica prihvatila izvinjenje. Kineska kompanija Ziđin naglasila je da nikome nije dozvoljeno da se necivilizovano ponaša i bez poštovanja ophodi prema zaposlenima. Komentarišući pomenuti događaj, Mihajlo Ulemek, nekadašnji pukovnik Srpske dobrovoljačke garde rekao je da je sramno što je Srbija rasprodala svoju zemlju strancima, koji se sada u njoj ponašaju kao gazde dok domaće stanovništvo radi bez ikakvih prava  i za veoma malu platu. On je dodao da je paradoksalno što je veliki deo zemlje u rukama Nemaca i Turaka, protiv kojih se srpski narod kroz istoriju borio.