Izašao je novi broj Zlatiborskih vesti, biltena opštine Čajetina. U ovom broju zainteresovani mogu pročitati vesti o svim značajnijim događajima u Čajetini tokom septembra meseca.

Septembarsko izdanje biltena opštine Čajetina koji nosi naziv Zlatiborske vesti počinje intervjuom sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem koji je govorio o budžetu opštine, o kapitalnim investicijama i infrastrukturnim radovima. Potom sledi intervju sa Arsenom Đurićem, predsednikom SO Čajetina, koji je takođe govorio o investicijama i rekonstrukcijama puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina. Na narednoj strani nalazi se izveštaj sa nastupa Zlatiborskog eko agrara na 17. Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu. U Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru održana je jubilarna 50. konferencija o vodama „Zlatibor 2021“ u organizaciji Srpskog društva za zaštitu voda u saradnji sa JKP „Vodovod Zlatibor“, o čemu se čitaoci mogu informisati u ovom izdanju Zlatiborskih vesti, u kom se može pročitati i tekst o dosadašnjim utiscima posetilaca sa vožnje gondolom i iz posete Stopića pećine. Potom sledi tekst o letnjoj turističkoj sezoni, koja je bila uspešnija nego u godinama pre pandemije.

U Čajetini je obeležena i Evropska nedelja mobilnosti, o čemu se zainteresovani mogu informisati u biltenu opštine Čajetina, a mogu pročitati i kako izgleda post kovid program Specijalne bolnice Čigota. Kada su u pitanju dešavanja u ovom izdanju Zlatiborskih vesti nalazi se tekst o akciji Planinarskog kluba Tornik koji je povodom Svetskog dana pešačenja na vrh Gradine izveo 330 učesnika zanimljive akcije. Rubrika Zašto volim Zlatibor donosi tekst o tome zašto ovu planinu voli Dragutin Backo Gregorić, a potom sledi tekst o dr Aleksandru Bokarevu, prvom sreskom lekaru Zlatibora. Rubrika Kultura donosi izveštaj sa poetske večeri posvećene zavičajnom pesniku Mihailu Ćupoviću, kao i sećanje na nedavno preminulog Minju Subotu, izložbu u Kulturnom centru na Zlatiboru i promociju knjige dr Saše Markovića.

Stranice posvećene sportu donose vest o pobedi Odbojkaškog kluba Zlatibor na Kupu Srbije prvog stepena, o remiju fudbalera Zlatibora u utakmici protiv Javora u devetom kolu Prve lige Srbije, o osvajanju turnira „Sabit Hadžić“ u Sarajevu od strane košarkaša Zlatibora, kao i o uspehu mladih karatista Rujna na Kupu Karate saveza uže Srbije u Čačku. Sem toga, na sportskim stranama može se pročitati i vest o Internacionalnom juniorskom teniskom turniru „Zlatibor open“ i istoimenom Internacionalnom turniru fjučers serije.