Vatrogasac-spasilac Stefan Čiča, heroj koji je aprila prošle godine rasplamsao vatru u srcima građana Srbije kada je iz požara koji je zahvatio višespratnicu na Novom Beogradu spasao jednogodišnju bebu, dobitnik je specijalne plakete za najplemenitiji podvig godine.

„Večernje novosti“ su po 59. put zaredom dodelile priznanja pojedincima i organizacijama koji su svojim herojskim, humanim i nesebičnim delima obeležili godinu za nama. Dobitnik specijalne plakete za najplemenitiji podvig godine je vatrogasac-spasilac Stefan Čiča koji je aprila prošle godine iz požara koji je zahvatio višespratnicu na Novom Beogradu spasao jednogodišnju bebu i koji je četiri meseca kasnije, bio jedan od heroja koji su požrtvovano do poslednjeg atoma snage, 13 sati, gasili veliki požar u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu. On je do sada učestvovao u više od 100 intervencija u kojima se istakao požrtvovanošću, hrabrošću i ljubavlju prema vatrogasnom pozivu, a kako je rekao nagrada koja mu je dodeljena pripada svim vatrogascima-spasiocima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao ovoj svečanosti, naveo je da se Srbija kroz ovu tradicionalnu akciju „Večernjih novosti“, 59. put zaredom zahvaljuje ljudima koji čine naše društvo vrednim života.

Stefan Čiča zaposlen je u Sektoru za vanredne situacije od februara 2021. godine, a od 2014. do prošle godine bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Matica“ Zemun.