Predsednik pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš predao je danas više od 10.000 potpisa građana za registraciju političke stranke.

Predsednik pokreta Zdravko Ponoš rekao je na konferenciji za novinare ispred Ministarstva državne upravne i lokalne samouprave da je pokret Srbija Centar formiran pre godinu dana i da je za to vreme izgrađena dovoljno razgranata infrastruktura, javni imidž i ugled koji je omogućio da pokret prikupi 10.600 potpisa za registraciju političke stranke. Naveo je da će stranka nakon registracije biti spremna da učestvuju na izborima, ali i ocenio da u sadašnjim uslovima nije vreme za izbore u Srbiji. Upitan o skorašnjim događajima na Kosovu i hapšenju trojice kosovskih policajaca, Ponoš je ocenio da oni koji su potpisivali evropski predlog za Kosovo nisu kredibilni niti politički pošteni.

Ponoš je rekao i da srpsko društvo ne može da se promeni dok ima ovakvu vlast zato što ova vlast ne želi drugačije, uređeno, evropsko društvo i napomenuo da su preduslov za bilo kakvu promenu regularni izbori, ali da ih Vučić nikada neće dozvoliti te da je način da se dođe do takvih izbora prelazna vlada do koje treba da se dođe pritiskom građana na ulici i pritiskom opozicije u parlamentu.