U velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ upriličena je svečana dodela „Nagrade za moderni umetnički senzibilitet“ Fonda „Todor Manojlović“ književniku Svetislavu Basari.

Fond “Todor Manojlović” svoj rad i angažman otpočeo je 21. juna 1991. godine sa ciljem prikupljanja književne zaostavštine, proučavanja, objavljivanja, popularisanja dela i čuvanja imena Todora Manojlovića, imajući u vidu značaj njegovog dela i njegovih uticaja. Nagrada se dodeljuje stvaraocima iz različitih oblasti umetnosti čije delo je u saglasju sa bićem i stvaralaštvom Todora Manojlovića. Svetislav Basara, romansijer, pripovedač i dramski pisac, je 31. laureat nagrade ovog fonda.

„Nagrada za moderni umetnički senzibilitet“je profilisana u jednu od vodećih nagrada u Srbiji. O laureatima odlučuje Upravni odbor Fonda, uz aktivno učešće prethodnih dobitnika Nagrade i angažman zaposlenih u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“.

Nagradu književniku dodelili su članovi Upravnog odbora Fonda „Todor Manojlović“ predsednik Nenad Šaponja i članovi Gojko Tešić, Milan Bjelogrlić i Petar Arbutina.