Predstojeći 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023“ biće održan od 25. do 28. septembra ove godine, najavljeno je na konferenciji za medije na Beogradskom sajmu.

O sajmu i o tome šta će biti predstavljeno govorili su načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane brigadni general Slavko Rakić, pomoćnik direktora Javnog preduzeća „Jugoimport-SDPR“ za komercijalne poslove Aleksandar Lijaković i koordinatorka projekta iz Beogradskog sajma Ljiljana Šoškić. General Rakić pozdravio je okupljene u ime Ministarstva odbrane i najavljujući jednu od najvećih manifestacija, kada je reč o naoružanju i vojnoj opremi, istakao da više od dve decenije taj sajam beleži stalni uzlazni trend po broju izlagača, prikazanih sredstava, poslovnih saradnika i posetilaca, kao i po publicitetu koji dobija u domaćim i inostranim medijima. On je podsetio da je „PARTNER“ već 22 godine najveći i najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u regionu.

Pomoćnik direktora „Jugoimport-SDPR“ Aleksandar Lijaković istakao je da to preduzeće nastupa na Sajmu u okviru tri svoje poslovne misije, istakavši da od njegovog osnivanja, prva misija podrazumeva integraciju svih kapaciteta srpske odbrambene industrije na svetskom tržištu.

Koordinatorka projekta Ljiljana Šoškić istakla je da je velika čast što se Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme održava na Beogradskom sajmu i naglasila da je reč o najznačajnijoj manifestaciji te vrste u Jugoistočnoj Evropi.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „PARTNER“ održava se svake druge godine na Beogradskom sajmu i prilika je za predstavljanje proizvođača naoružanja i vojne opreme, uspostavljanje kontakata i saradnje i novo pozicioniranje na tržištu Jugoistočne Evrope i sveta.