Bazen površine 75 metara kvadratnih, u delu objekta za sportske aktivnosti izdvojenog odeljenja čajetinske škole „Dimitrije Tucović’’ na Zlatiboru, svečano je otvoren u prisustvu predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića, direktorke škole Milke Vasiljević, Slobodana Aćimovića, direktora Fondacije Aćimović i upravitelja Fondacije Kristofa Langenauera.

U prisustvu predsednika opštine Čajetina, direktorke škole Milke Vasiljević, Slobodana Aćimovića, direktora Fondacije Aćimović i upravitelja Fondacije Kristofa Langenauera u delu objekta za sportske aktivnosti izdvojenog odeljenja čajetinske škole ,,Dimitrije Tucović’’ na Zlatiboru svečano je otvoren bazen površine 75 m2. Na tabli koja je postavljena ispred sale sa bazenom piše: za zdravu i srećnu decu od Vasilija i Mafalde Aćimović i želja svih iz Fondacije je da se izgradnjom ovakvih objekata deca sklone sa ulica. U ime lokalne samouprave zahvalio se predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Zadovoljstvo realizacijom ovog projekta kroz zajednički rad sa lokalnom samoupravom izrazio je Slobodan Aćimović, direktor Fondacije.
Direktorka OŠ ,,Dimitrije Tucović’’ iz Čajetine Milka Vasiljević rekla je da je njena radost za nijansu veća od dečje zato što je posle više godina iščekivanja završen i ovaj objekat.
Zadovoljstvo realizovanim projektom izrazio je i Kristof Langenauer, upravitelj fondacije koji je rekao da je ovo lep poklon za svu decu i mlade sa Zlatibora.