Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas na Vojnomedicinskoj akademiji potpisivanju Ugovora o sprovođenju i finansiranju poslova od opšteg interesa iz projekta “Uspostavljanje nacionalnog programa za presađivanje ljudskih organa u Republici Srbiji”, a koji su potpisali ministarka zdravlja Danica Grujičić i načelnik VMA  pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.

Ministar Vučević je istakao da je potpisivanje Ugovora o sprovođenju i finansiranju poslova od opšteg interesa iz projekta “Uspostavljanje nacionalnog programa za presađivanje ljudskih organa u Republici Srbiji”, između dva ministarstva normalno za jednu uređenu državu u kojoj različiti resori zajednički deluju u korist građana. Obraćajući se zaposlenima na VMA, ministarka zdravlja Danica Grujičić istakla je da se “VMA vraća kući”.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnica ministra odbrane za budžet i finansije Katarina Pavičić, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, pukovnik doc. dr Nenad Ratković iz Uprave za vojno zdravstvo, šef kabineta ministarke zdravlja dr Dejan Masliković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Vesna Turkulov, posebni savetnik u Ministarstvu zdravlja Dušan Davidović i direktorka Uprave za biomedicinu dr Aleksandra Vlačić.