Fondacija Ana i Vlade Divac, zajedno sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, a povodom 100 godina košarke u Srbiji, organizovala je događaj „Malim koracima do velikih zvezda“ u OŠ „Dositej Obradović“ Zrenjaninu. O svojim počecima, trofejima, idolima i rivalima sa učenicima su razgovarali Vlade Divac i Dejan Davidovac.

„Malim koracima do velikih zvezda“ je događaj na kojem legende naše i svetske košarke đacima i gostima prenose svoja sportska i životna iskustva. Ovaj događaj Fondacija Ana i Vlade Divac upriličili su i u našem gradu, a učenike Osnovne škole „Dositej Obradović“ pozdravili su košarkaši Vlade Divac i Dejan Davidovac, kao i basketaš Strahinja Stojačić, koji zbog obaveza nije mogao da ostane duže sa đacima, koji su Divcu i Davidovcu postavljali mnoštvo pitanja o njihovim počecima, trofejima, idolima i rivalima…

Na zadovoljstvo i domaćina i gostiju prisutni su se prisetili važnosti sporta, timskog duha kao i doprinosa košarke našoj zemlji u prethodnih 100 godina.

Nakon razgovora košarkaši su na sportskom terenu zaigrali sa učenicima basket, otkrivši im neke od svojih najslavnijih poteza i trikova.