Okupljeni na 18. protestu „Zrenjanin protiv nasilja“ ponovo su osudili narastajuće nasilje u društvu i istakli da režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne čini ništa da stanje popravi, „nego ga svojim ponašanjem i pogoršava“.

Zrenjaninci su se još jednom okupili pokraj jezera u Maloj Americi kako bi izrazili svoje negodovanje zbog narastajućeg nasilja u društvu koje vlast ne samo da sprečava već i podstiče.  Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton rekao je da je nasilje prema građanima u Zrenjaninu iz godine u godinu, iz dana u dan sve je izraženije. Opozicija, kako je ukazao, mora da stane u kraj svemu tome.

Okupljenima na protestu Zrenjanin protiv nasilja se obratila odbornica LSV-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović, koja je zatražila da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva. Naglasila je da građani Zrenjanina već 11 godina trpe nasilje naprednjačke vlasti, te da je grad između dva popisa ostao bez 16.000 građana.

„Mi živimo u otetom gradu u kom donosioci odluka ne vode računa o interesu običnog građanina, o opštem interesu već isključivo o sopstvenim interesima. E zato se mi i dalje nalazimo ovde“, zaključila je Begović.