Poljoprivrednici nastavljaju protest zbog lošeg položaja. Blokade se odvijaju na više saobraćajnica u Vojvodini. Paori iz Udruženja poljoprivrednika Aradac i okolnih sela blokirali su danas magistralni put ka Novom Sadu. Blokade će, kažu, nastaviti dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Proteste su juče započela četiri udruženja poljoprivrednika – Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac. Pridružili su im se brojni poljoprivrednici, prevashodno iz Vojvodine. Poljoprivrednici iz Aradca i okolnih sela blokirali su magistralni put ka Novom Sadu, putnička vozila preusmeravaju se na put koji ide kroz Aradac dok teretna vozila čekaju propuštanje. Blokada je organizovana tako da je naizmenično put sat vremena blokiran, a potom se vozila propuštaju pola sata.

Poljoprivrednici su blokirali i put Zrenjanin – Beograd kod Čente, a blokiran je i put u Srpskoj Crnji u blizini graničnog prelaza ka Rumuniji.