Lider pokreta Dveri i poslanik Boško Obradović pozvao je danas Vladu Srbije da uputi hitan zahtev generalnom sekretaru UN, koji je pretpostavljeni šefu Misije UN na Kosovu (UMNIK), nadležnoj za civilne poslove, da ta misija omogući organizovanje glasanja kosovskim Srbima na vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 17. decembar.

„Nesposobnost aktuelne vlasti da omogući održavanje izbora na KiM, uprkos tome što se hvali svojim prijateljstvima na Zapadu, najbolje govori o fijasku kosovske politike SNS i da svaki dan te antiustavne i pogrešne politike donosi nove poraze za državu Srbiju i Srbe na KiM“, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Pozivajući Vladu Srbije da posreduje kod generalnog sekretara UN za organizovanje izbora i na teritoriji Kosova, Obradović ističe da Rezolucija 1244  SB UN  priznaje teritorijalni integritet Srbije i da OEBS nije prava adresa za rešavanje tog pitanja, jer OEBS nije nadležan za sprovođenje Rezolucije 1244. Obradović navodi da je „od dolaska SNS na vlast 2012. godine, status Srba na Kosovu „svaki dan je sve gori“. „Pre dolaska na vlast obećavali su da će poništiti protivustavne sporazume koje je bivši režim sklopio u Briselu, a po dolasku na vlast ne samo da to nisu učinili već su otišli mnogo dalje u predaji Kosova i Metohije“, naveo je lider Dveri.

Jedino rešenje da se ovaj trend nacionalnih poraza zaustavi jeste smena aktuelne vlasti na izborima 17. decembra, naglasio je Obradović.