Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas optužio je danas lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića da je bio saučesnik u svim zločinima koje je ova vlast načinila nad Srbijom i njenim građanima prethodnih 11 godina, saopšteno je iz SSP.

Sa Mlađanom Dinkićem je doveo Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku na vlast i bio važan deo mašinerije zla koja uništava ekonomiju, demokratiju, institucije, slobodu medija. Mašinerije koja je Srbiju pretvorila u zemlju korupcije, kriminala, u kojoj se deca izbacuju iz vrtića, u kojoj se pale automobili, prebijaju politički protivnici, u kojoj divljaju cene i koja se zadužuje milijarde i milijarde evra, ukazao je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je reagovao na video spot Dačića emitovan na televiziji Pink, u kome stranke okupljene u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ naziva antisrpskim, a tu pominje i njegovo ime. I preti da će se jednom zauvek obračunati sa DOS, sa koalicijom koju je pre 23 godine okupio Zoran Đinđić, kako bi Srbiju vratio u red civilizovanih evropskih zemalja. Sve to radi ne bi li se umilio dvojcu Vučić – Šeselj za koji misli da će biti vlast posle 17. decembra. Čak je i unuka Slobodana Miloševića stavio na listu. Pink takav spot emituje, REM ćuti, upozorio je Đilas.