Milenko Radonić iz Orlovata prisustvovao je 34. sednici Skupštine grada Zrenjanina kako bi se obratio predsedniku Skupštine i odbornicima sa željom da dobije odgovore na mnogobrojna pitanja koja muče meštane Orlovata i Tomaševca. Iako je dobio obećanje da će moći na kraju da se obrati, do toga ipak nije došlo jer su odbornici nakon završetka napustil salu.

Danas je održana 34. sednica Skupštine grada Zrenjanina na kojoj je usvojen budžet za narednu godinu, a u nastavku se govorilo o tačkama koje su se uglavnom odnosile na programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Sednici je u svojstvu slobodnog građanina prisustvovao i Milenko Radonić iz Orlovata koji se kako kaže uredno prijavio kod sekretara Skupštine sa željom da iznese problem koji godinama muči meštane Orlovata, a tiče se mosta na Tamišu između Orlovata i Tomaševca koji je već tri godine zatvoren. Iako su odbornici i predsedavajući znali da Radonić želi na kraju da se obrati, do toga ipak nije došlo jer je predsednik Skupštine Čedomir Janjić završio zasedanje nakon čega su odbornici napustili salu.

Iako nije uspeo da se obrati na sednici Skupštine grada Zrenjanina, Radonić kaže da mu je namera da se ponovo obrati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Problemi meštana Orlovata i Tomaševca traju godinama, a rešenja kako sada stoje stvari, nisu ni na vidiku. Čelnici grada Zrenjanina uveliko sprovode akciju ,,Da nam sela budu bliža’’ a današnjim gestom su pokazali da su im Orlovat i Tomaševac mnogo daleko.