Jovan Mitrović iz Malog Orašja, brat Petra i Marka Mitrovića koji su ubijeni 4. maja u tom mestu, trčaće u petak, 29. decembra do manastira Tumane, da bi prikupio novčanu pomoć za oporavak ranjenih u tom masovnom ubistvu.

Mitrović je naveo da je jedna od želja njegovog brata Petra bila da iz sela Malo Orašje krene put manastira Tumane gde bi stigao na pričest. Jovan  je rekao kako oseća potrebu da to uradi za brata, da njegove želje oživi na neki način, jer je njemu i njegovoj porodici to veoma važno. Jovan Mitrović  će trčati iz Malog Orašja ka manastiru Tumane a pozvao je građane da doniraju i podrže neostvarenu želju njegovog brata Petra time što će, u okviru svojih mogućnosti, novčano pomoći oporavak teško ranjenih u Malom Orašju. Podaci za uplatu su: Jovan Mitrović, račun: 160-6000000847092-76, svrha uplate: Pomoć ranjenima u Malom Orašju.

Podsećamo da više od sedam meseci od tog ubistva masovnom ubici, koji je od ranije imao dosije, nije počelo suđenje, mada je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo 18. oktobra optužnicu protiv njega, kojom mu se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema srpskom zakonu zaprećena kazna od 20 godina zatvora, pošto je u vreme počinjenog zločina imao manje od 21 godine, odnosno bio je stariji punoletnik.