Načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Ivica Ivković izjavio je danas da su prilikom sinoćnjeg pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda osmorica pripadnika tog ministarstva povređeni, a da među njima ima i onih sa teškom telesnom povredom, od kojih će jedan biti podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Ivica Ivković je na konferenciji za novinare u Palati Srbije rekao da je pokušaj nasilnog upada predstavnika liste „Srbija protiv nasilja” u gradsku skupštinu i napad na policiju trajao od 18.55 do 21.50 časova, a da je u 21.50 časova, nakon tri sata uzdržanosti, usledila zakonita intervencija pripadnika MUP-a.

Načelnik Uprave policije je napomenuo da su i za danas zakazani novi protesti i tim povodom istakao da bilo kakvo nasilje i  blokade saobraćajnica i mostova koji unose nemir i remete normalan život građana neće biti tolerisani.

Ivković je građanima poručio da je MUP spreman i sposoban da se  odlučno suprotstavi svim aktima nasilja i da građanima pre svega garantuje mir i ličnu i imovinsku sigurnost.