Aktivisti iz neformalne grupe Borba (Studenti protiv nasilja) predali su ponovo u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zahtev za otvaranjem biračkog spiska u sklopu zahteva da se istraže dešavanja prilikom izbora 17. decembra i da se oni ponište.

Grupa od trojice pripadnika neformalne organizacije „Mladi – borba“, predala je danas Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu ponovljeni zahtev za otvaranje biračkog spiska u Beogradu i omogućavanje da se pregleda da li u njemu ima neregularnosti. Aktivista te organizacije Nikola Ristić najavio je da će se, ako se zahtevu ne udovolji, on više neće ponovo podnositi, nego će se „sprovoditi različite vrste pritisaka na institucije“. Zahtev ministarstvu su, kako su objasnili, podneli kao pojedinci i „savesni građani“.

Mladi su se okupili na platou Filozofskog fakulteta. Aktivista Ivan Bijelić je najavio blokadu pisarnice Ministarstva za lokalnu samoupravu. Precizirao je da neće objavljivati mesto blokade, kako ne bi došlo do sabotaže od strane vlasti. „Cilj današnje aklcije je mobilizacija ljudi, za sve ono što će uslediti dalje… Današnja blokada biće veoma interesantna, zato što smo od pripadnika obezbeđenja Ministartva lokalne samouprave dobili veoma zanimljivu informaciju da, trebamo da im bloikiramo mejlove, telefonske linije. Da ih nateramo da ne mogu da funkcionišu i da pisarnica ceo dan bude zatrpana. Potpuno iz zatrpajmo“, poručio je Bijelić. On je najavio i da će u petak doći do potpune blokade na 24 sata od petka do subote, a nakon toga će se otići na skup Proglasa na Terazijama. „Uzmite svoje telefone i počnite da pozivate Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa jednim pitanjem: „Kada ćete otvoriti birački spisak“. Zatim je Bijelić javno pozvao pisarnicu Ministarstva i uputio to pitanje.

Među prisutnima na Platou se nalaze i lideri koalicije Srbija protiv nasilja Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta i Vladimir Obradović.