Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović, svečanosti povodom izdavanja građevinske dozvole za BIO4 kampus.

Vučić je na svečanom koktelu u Palati Srbija istakao da je izgradnja BIO4 kampusa, koji će biti novi bioekonomski centar u Evropi, velika stvar za našu zemlju i nešto što predstavlja budućnost. On je naveo da će Bio4 kampus okupiti sedam fakulteta i devet naučnih instituta, te da će u njemu biti zaposleno više od 1.000 doktora nauka i da će se tu školovati preko 4.000 studenata.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović je istakla da je ovo najveće pojedinačno ulaganje u nauku ikada u Srbiji, jer je reč o investiciji od 450 miliona evra, uz napomenu da su već obezbeđena sredstva od strane Razvojne banke Saveta Evrope u vrednosti od 200 miliona evra za početnu izgradnju. Ona je objasnila da je cilj da BIO4 kampus postane centar razvoja na svetskom nivou, i dodala da je ovo projekat koji menja Srbiju i koji utiče ne samo na našu sadašnjost, nego i na našu budućnost.

Pripremni radovi na izgradnji objekta u okviru BIO4 kampusa počeli su 29. maja, a svi radovi bi trebalo da budu završeni 2026. godine.