Novi protest opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“ zbog krađe glasova na decembarskim izborima u Srbiji, počeće večeras u 18.00 ispred Ustavnog suda u centru Beograda.

Koalicija Srbija protiv nasilja  podneće zahtev Ustavnom sudu za odlučivanje o izbornom sporu kojim se traži poništavanje republičkih izbora . ‘‘Pozivamo sve  sudije Ustavnog suda  da rade u interesu države i naroda, a ne u interesu režima (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“, piše u saopštenju.

Ta koalicija koja traži ponavljanje republičkih i beogradskih izbora održanih 17. Decembra.Od ustavnog suda najavljen je i odlazak protestne povorke do obližnjeg sedišta Radio-Televizije Srbije koja, po ocenama opozicije, ne izveštava objektivno i u korist svih gradjana, već isključivo propagira vlast, i zahteva da, kao javni servis koji plaćaju svi građani, RTS izveštava o „dokazanoj izbornoj krađi i prekrajanju narodne volje“ na decembarskim izborima.

Prvi protest ove godine kojim je ponovo traženo ponavljanje decembarskih izbora, opoziciona koalicija je 16. januara prirdila u centru Berograda kada je obeležena i šesta godišnjica ubistva opozicionog političara Olivera Ivanovića (1953 – 2018) na Kasovu.