Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik kompanije „Milbauer holding“ Jozef Milbauer i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad položili su danas kamen temeljac za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer u severnom delu Istočne radne zone u Staroj Pazovi.

Prve investicije Milbauer kompanije u Srbiji započele su 2012. godine izgradnjom postojeće zgrade tehnološkog parka koji trenutno zapošljava oko 250 pretežno visokoobrazovanih radnika. Ova nemačka kompanija poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj, a njihov tehnološki park u Staroj Pazovi je prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.

Predsednik Vučić je  na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije Milbauer izjavio  da je to veoma značajna investicija nemačkog tehnološkog giganta koji će razvijati u Srbiji novu tehnologiju koju nema niko u svetu.

Kako je ranije najavljeno, vrednost investicije u novu fabriku  iznosi 29,5 miliona evra. Fabrika će zaposliti do kraja 2025. godine 150 novih radnika.Planirana je proizvodnja mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija, ali i kompletnih proizvodnih linija.Nova fabrika biće izgrađena na površini od 12.000 metara kvadratnih u tri etaže a redviđenom dinamikom radova u planu je da objekat bude završen  početkom 2025. godine. U planu je i treći Tehnološki park kojim bi ukupan broj zaposlenih premašio 800 u narednih nekoliko godina. Milbauer Grupa je jedan od globalnih lidera, tehnološki partner i investitor u oblasti biometrijskih dokumenata, tehnoloških rešenja i pregleda kovanica i banknota RFID-tehnologijom, industrije poluprovodnika i preciznih delova.Danas broji gotovo 5000 radnika u sedam tehnoloških centara i preko 35 predstavništava na svim kontinentima.Svečanosti su  prisustvovali i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predsednik pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, predsednik opštine Đorđe Radinović i predstavnici kompanije.