Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je nakon sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom izjavio da Srbija i Grčka neguju dobre i bratske odnose, da su uvek međusobno podržavale teritorijalni integritet i da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom rekao da je srećan što Srbija i Grčka neguju dobre prijateljske i bratske odnose i što je sa Micotakisom razgovarao o svim aspektima bilateralne saradnje. Predsednik Srbije je istakao da je Grčka jedan od značajnih, važnih, iskrenih podržavalaca Srbije na evropskom putu.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis zahvalio se predsedniku Srbije na gostoprimstvu i rekao da se svaki put kada se nalazi u Beogradu oseća kao da je kod kuće. Grčki premijer je rekao da je saradnja po pitanju energetske stabilnosti važna kako za Srbiju i Grčku tako i za ceo region pa i Evropu.

Vučić je Micotakisa dočekao ispred Palate Srbija , a nakon svečanog dočeka usledio je tet-a-tet sastanak dvojice državnika.