Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda otvorena je danas u 10 sati, nakon čega je prekinuta i odložena za 1. mart.

 Sednicom je predsedavao Toma Fila koji je rekao da se ona odlaže zbog nedostatka kvoruma. U sali nije bilo poslanika liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, Socijalističke partije Srbije i liste „Mi – Glas iz naroda“.Prethodno su poslanici liste „Srbija protiv nasilja“ i koalicije NADA ušli u salu Skupštine grada. Oni su nosili transparente protiv navodnih izbornih manipulacija na beogradskim izborima. Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“ rekao je da Skupština grada nije konstituisana.

Nosilac liste ,,Srbija protiv nasilja’’ Dobrica Veselinović kaže da je „svima jasno da su izbori pokradeni i da SNS nema većinu“.

Zaključak o sazivanju konstitutivne sednice doneo je krajem januara Privremeni organ Grada Beograda, a na dnevnom redu trebalo je da bude potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika Skupštine grada i sekretara, što je uslov da parlament bude konstituisan.