Učesnici tribine „Ustav Srbije danas: izazovi i protivrečnosti“ Fondacije za liberalnu praktičnu politiku apelovali su na Ustavni sud da deluje po pitanju zahteva za poništavanjem decembarskih izbora.

Na skupu posvećenom zaštiti ustavnosti i zakonitosti ukazano je da pravosudne institucije nisu efikasne u svom radu, da se svrstavaju „na stranu politike“, a da Ustavni sud „godinama ne reguje“. Rečeno je da odluka vlasti o ponavljanju beogradskih izbora predstavlja političku pobedu opozicije i da je potrebna i pravna verifikacija, kako se dešavanja poput onih na decembarskim izborima ne bi ubuduće ponavljale. Opozicija, inače, tvrdi da su izbori u decembru prošle godine pokradeni od strane vlasti koja je to više puta negirala. Na tribini su govorili predsednik Upravnog odbora Fondacije za liberalnu praktičnu politiku Dalibor Pantić, profesor u penziji Pravnog fakulteta Stevan Lilić, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i poslanica stranke „Srbija centar“ Tijana Perić Diligenski.

Poslanica stranke ,,Srbija centar’’ Tijana Perić Diligenski je na tribini „Ustav Srbije danas: Izazovi i protivrečnosti“ kazala da je korupcija štetna jer podriva princip jednakosti pred zakonom.

Fondacija za liberalne praktične politike koja je organizovala tribinu je članica Evropskog liberalnog foruma.