Poslanička grupa „Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd“ saopštila je danas da je podnela Predlog zakona o izmenama Zakona o oglašavanju kojim se predlaže zabrana reklamiranja igara na sreću u javnom prostoru i putem elektronskih medija.

Kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine, kazala je da je ta stranka u septembru 2023. izašla sa predlozima mera i obećala da će jednu po jednu konkretizovati, te da su juče podneli prvi predlog zakona koji se tiče načina reklamiranja kockarnica u Srbiji.

Kako je navela, taj predlog predviđa potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću u javnom prostoru i putem elektronskih medija što bi uključivalo i svako isticanje žiga ili druge oznake priređivača igara na sreću, uključujući i isticanje u oglasnoj poruci kojom se ne oglašava sam priređivač na sreću, osim na objektima u kojima se obavlja sama delatnost.

Đorđević je navela da brojne studije pokazuju odnos razvoja patološkog kockanja i oglašavanja igara na sreću, te da je potrebno taj problem regulisati.