Ministar odbrane Bratislav Gašić položio je danas venac kraj Spomen obeležja žrtvama NATO agresije na Varvarinskom mostu, a povodom obeležavanja 25. godišnjice stradanja civila na tom mostu.

Ministar odbrane venac je položio u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića i brigadnog generala Save Iriškića. On je, obraćajući se prisutnima, rekao da stradanje na Varvarinskom mostu, pre 25 godina, nameće pitanje šta je nalogodavce i izvršioce zločina i ubistva desetoro stanovnika ove varoši navelo na tako okrutan postupak.

Gašić je podsetio na to da su u više naleta aviona tada stradali Milan Savić, Vojkan Stanković, Zoran Marinković, Stojan Ristić, Ratobor Simonović, Ružica Simonović, Milivoje Ćirić, Dragoslav Terzić i Tola Apostolović.

Ministar je naglasio da je Srbija danas drugačija zemlja nego što je bila početkom dvehiljaditih.

Vence su na Spomen obeležje položili i porodice stradalih, Mile Rosić iz Kabineta predsednika Vlade, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Đorđe Todorov, predstavnici lokalne samouprave, kao i predstavnici udruženja za negovanje tradicija.

Polaganju venaca prethodio je pomen žrtvama stradalim na Varvarinskom mostu u NATO agresiji 1999. godine.