U Zrenjaninu je proteklog vikenda održan jedanaesti po redu horski festival Slobodan Bursać. Nastupilo je ukupno 26 mešovitih, muških, ženskih i dečjih horova koji su u tri večernja termina i jednom matineu predstavili svoje umeće muziciranja i pevanja.

Na jedanaestom  Horskom festivalu “Slobodan Bursać”  publika je imala priliku da čuje 26  mešovitih, muških, ženskih i dečjih horova koji su u tri večernja termina i jednom matineu predstavili svoje umeće pevanja i muziciranja.  Nastupili su  horovi iz Slovenije, Hrvatske, Sombora, Bečeja, Leskovca, Novog Sada, Kikinde, Požarevca i Zrenjanina. Odlični nastupi zrenjaninskih i gostujućih horova i vokalnih sastava obeležili su i ovogodišnji  festival  koji se održao u Kulturnom centru Zrenjanina od 31. maja do 2. juna.

Na matineu dečijih horova, nastupilo je čak 13 ansamabala, od toga 11 iz Zrenjanina što je i najveća radost festivala, jer brojnost horova i njihov kvalitet daju nadu u nastavak tradicije pevanja kod nas. Posebno su se izdvojili dečiji gostujući horovi „Šareni vokali“ iz Sombora i hor Muzičke škole  „Petar Konjović“ iz Bečeja koji su svojim odabirom programa a nadasve vrhunskim izvođenjem zaslužili nastup u večernjim terminima na nekom od narednih festivala.

Opuštena atmosfera kod svih izvođača i dirigenata koji su bili rasterećeni prisustvom žirija i bodovanjem samo pokazuje da je revijalni karakter festivala jedan od pravih načina da se izrazi ljubav prema pevanju i ispolji radost muziciranja. Sa tehničke strane, kvalitetom zvuka, rasvetom i scenografijom, festival je i ove godine pokazao vrhunski kvalitet. Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival “Slobodan Bursać”. Generalni pokrovitelji festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Grad Zrenjanin.