Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke Anke Konrad.

Ambasadorka Konrad je iskazala zahvalnost na srdačnom prijemu, izražavajući uverenje da će angažman predsednice Brnabić na novoj funkciji, doprineti daljem unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Nemačke. Predsednica Brnabić je naglasila da je partnerstvo sa Nemačkom od izuzetnog značaja i da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje bilateralne saradnje. Ona je istakla da je parlamentarna saradnja između Srbije i Nemačke veoma razvijena i da njeno intenziviranje ima poseban značaj u procesu evropskih integracija. Brnabić je izrazila uverenje da će njena predstojeća poseta Berlinu pružiti koristan podstrek za unapređenje ekonomske saradnje, jačanje parlamentarnog i političkog dijaloga i podršci Srbiji na njenom putu ka evropskim integracijama. Ambasadorka Konrad je pohvalila postignute rezultate u oblastima ekonomije i vladavine prava, ističući da su oni ključni za napredak na putu evropskih integracija. Takođe, pohvalila je napore Srbije u implementaciji preporuka ODIRH-a, posebno ističući lični angažman predsednice Brnabić i važnost njihove implemnetacije u narednom periodu.

Na sastanku je istaknuto da je Nemačka najveći spoljnotrgovinski partner Srbije što je veoma značajano za srpsku ekonomiju. Prema rečima predsednice Brnabić, odnosi između Srbije i Nemačke su veoma razvijeni u oblasti ekonomije i postoji veliki potencijal i prostor za oblikovanje te saradnje naročito u pogledu povećanja nemačkih investicija. Sastanak je završen obostranom potvrdom posvećenosti jačanju veza i unapređenju saradnje između Srbije i Nemačke, u narednom periodu.