Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Grčke u Srbiji Marijom Levanti, kojoj je zahvalio na uzdržanom stavu Atine prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Premijer Vučević je istakao da ta rezolucija neće nikako doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. Strateški cilj Srbije je da kroz infrastrukturne i razvojne projekte doprinosi boljem životu svih građana u regionu, rekao je Vučević i naglasio da Srbija veoma ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje nezavisnost Kosova. On je rekao da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški pravac za Srbiju i da je posebno važno angažovanje Grčke na ubrzanju tog procesa.

Levanti je ocenila da su odnosi dve zemlje prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i prijateljstvo, istakavši da njena zemlja neće promeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije. Prema njenim rečima, uočen je napredak u brojnim oblastima i Grčka će nastojati da podrži evropski put Srbije, pre svega kroz otvaranje Klastera 3.

Sagovornici su zaključili da je neophodno povećati ekonomsku saradnju dve zemlje u oblastima gde postoji značajan neiskorišćen potencijal. Izrazili su i očekivanje da će ovogodišnji jubilej – 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, pomoći da se saradnja dve bratske zemlje podigne na još viši nivo, saopštila je Vlada.