Štrajkački odbor radnika fabrike „Jura“ u Leskovcu odlučio je da prekine obustavu rada, započetu pre tri meseca. Predstavnici štrajkačkog odbora saopštili su medijima da rukovodstvo „Jure“ ne želi da pregovara sa sindikalcima koji nemaju ni institucionalnu zaštitu nadležnih.

Predsednik štrajkačkog odbora Predrag Stojanović rekao je da Ministarstvo rada nema moć da rukovodstvo „Jure“ dovede u situaciju da pregovara sa radnicima.

„Žalosno je što su nas prevarili ljudi iz Ministarstva rada. Bili su dva puta na sastanku, kada smo bili najbrojniji oni su dolazili da gase požar, tražili od nas da celodnevni štrajk prekinemo, da to bude barem protestni štrajk od sat vremena. Mi smo to poslušali, oni su nas pozvali na sastanak i pregovore u Beogradu, a pre nego što smo otišli su nam rekli da Korejanci imaju predlog za naše zahteve“, rekao je Stojanović i dodao da do drugog sastanka, međutim, nije došlo.

Prema njegovim rečima, iz Ministarstva rada su tražili da se sastanak odloži za jedan dan, ali se potom nisu izjasnili. „Izgleda da nemaju moć da ‘Juru’ dovedu u situaciju da pregovaraju s nama“, rekao je Stojanović i dodao da rukovodstvo „Jure“ jednostavno ne želi da pregovara sa sindikatima.

„Oni jednostavno ne žele sindikat u fabrici. Kažu da mogu pregovaraju sa Savetom radnika, sa udruženjem“, dodao je on.