Promocija knjiga „Imam još vremena“ i „Zapisi duše pisani srcem“ književnice Biljane Dimitrijevic Martinov iz Zrenjanina održana je u okviru manifestacije „Banatska bajka“ u maloj sali Kuturnog centra Zrenjanina.

Književnica Biljana Dimitrijević Martinov svojoj vernoj čitalačkoj publici, svojim prijateljima i saradnicima predstavila je knjige “Imam još vremena“ i „Zapisi duše pisani srcem“. Dugo očekivanja promocija održana je u okviru manifestacije Banatska bajka u Kulturnom centru Zrenjanina.

Biljana Dimitrijević Martinov je do sada objavila devet knjiga. Posle više knjiga pripovedaka i romana oprobala se i u pisanju pesama. Kako kaže, pisala je i u najtežim momentima i u svoje knjige unosi sebe i svoje srce. Ističe da je napisala mnogo pesama koje se nalaze u zbornicima i literarnim časopisima širom zemlje i da se tako rodila i želja da deo toga ukoriči u knjigu pod nazivom “Imam još vremena”.  “Kad sam ušla u osmu deceniju zasmetalo mi je što je moja omiljena pesnikinja Desanka Maksimović napisala pesmu Nemam više vremena pa sam ja napisala, zbog moje pozitivne naravi Imam još vremena”, kaže Biljana o svojoj knjizi pesama.

Kada je u pitanju knjiga pripovedaka “Zapisi duše pisani srcem” navodi da je svaka priča pričana srcem jer ona ni ne ume drugačije. “Živim svoje knjige, živim svoje priče, imam utisak da su moji junaci svi živi i da se raduju zajedno sa mnom mom uspehu”, kaže Biljana.

Uprkos tome sto je mesto dešavanja izmenjeno zbog nepovoljnih vremenskih uslova veliki broj ljubitelja pisane reči došao je na književno veče protkano muzikom sa pevačima Kluba za stara i odrasla lica. Pored autorke Biljane Dimitrijević Martinov učestvovali su i naratori, a o njenim knjigama je govorio recenzent, književnik Zoran Slavić.