U sali Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” održana je Vidovdanska akademija  u organizaciji Svetosavlje u okviru koje je upriličena dodela priznanja đacima generacije osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Takođe, dodeljena su i posebna priznanja za prosvetne radnike godine u osnovnoj i srednjoj školi.

Organizacija Svetosavlje u saradnji sa Gradom Zrenjaninom petnaest godina obeležava Vidovdan pa je tako i ove godine upriličena Vidovdanska akademija u NP Toša Jovanović na kojoj su dodeljena priznanja učenicima generacije sa teritorije grada Zrenjanina kao i posebna priznanja prosvetnim radnicima. Svetosavlje je ove godine nagradilo 44 učenika generacije.

Održan je prigodan program, a Vidovdansku besedu izgovorio je Nenad Gugl, profesor srpskog jezika, pisac i prijatelj Svetosavlja.

Koliko im znači nagrada organizacije Svetosavlje rekli su učenici OŠ ,,2. oktobar’’ i Zrenjaninske gimnazije Đorđe Kovački i Ognjen Kovačević.

Nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ ,,Petar Petrović Njegoš’’ Vesna Petrović rekla je da je ponosna što je postala jedna od mnogobrojnih nosilaca priznanja organizacije Svetosavlje.

Program je završen nastupom KUD-a Đerđef.