U Ravnom Selu je otvoreno sedmo izdanje Međunarodnog festivala prvog i drugog filma. Prisutnima su se obratili ministar kulture Nikola Selaković i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković prisustvovala je večeras otvaranju sedmog po redu Ravno Selo film festivala, koji je, kako je istakla, podjednako značajan za našu kinematografiju i za lokalnu zajednicu.

Na otvaranju Festivala, ministar kulture Nikola Selaković rekao je da ovaj praznik filma šalje u svet najlepšu sliku o stvaralaštvu, kulturi i našoj zemlji koja je oduvek bila rasadnik talenata i umetničkih velikana.

Osnivač festivala Lazar Ristovski nije propustio priliku da prizna kako se oseća izuzetno srećno i raspoloženo jer je uspeo da, zajedno sa svim ljudima koju su mu pomagali, obnovi Dom kulture u Ravnom selu.

Ovogodišnji Ravno Selo film festival otvoren je tradicionalnim koncertom filmske muzike i filmom „Pokidan“ rediteljke Suzane Purković. Na ovoj manifestaciji učestvuju filmovi iz 19 zemalja, a biće ih prikazano više od 40.