Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović pozvao je danas sve političke organizacije, sindikate, civilni sektor i sve aktiviste da se, nakon protesta protiv Rio Tinta, okrenu podršci bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću i njegovom kolegi Predragu Jevtiću i da se solidarno izvrši pritisak.

Veselinović je u saopštenju istakao da je kao poslanik i predsednik sindikata Sloga podneo zahtev sudu u Novom Sadu da poseti Antića. „Srbiji je potrebno društvo gde će slobodno sindikalno organizovanje biti osnovno pravo svakog radnika, a ne organizovanje po ‘dopuštenju’ poslodavaca, osionih političara, države i njenih bezbednosnih struktura“, dodao je Veselinović.

On je ukazao da su Antić i Jevtić uhapšeni 27. februara zbog sumnje da su počini krivično delo pronevere sindikalnog novca, da su nakon toga nezakonito smenjeni sa pozicija u Vojnom sindikatu sa ciljem da se „kao istinski kritičari sistema u sektoru odbrane, uklone iz javnog života, obesmisli sindikalno delovanje u vojsci i onemogući potpisivanje kolektivnog ugovora.