Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je danas na promociji početka kampanje „Vozi odmoran“ da je svaka aktivnost koja se sprovodi u cilјu unapređenja bezbednosti saobraćaja od velikog značaja, kao i da je svaki sačuvan život jedan veliki uspeh.

Kampanja „Vozi odmoran“, namenjena svim vozačima i putnicima koji će tokom jula i avgusta prolaziti kroz Srbiju, prvenstveno putnicima koji idu na duga putovanja, onima koji tranzitiraju ali i svima onima koji se u letnjim mesecima nađu na našim putevima počela je sa promocijom.

Kako je naglasio ministar Dačić, jedan trenutak nepažnje može da dovede do fatalnih posledica.

Dačić se zahvalio svim učesnicima u ovoj kampanji, partnerima, kao i medijima koji sve više izveštavaju o bezbednosti saobraćaja i na taj način pozitivno utiču na stavove i ponašanje građana. Na konferenciji su govorili i v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, izvršni direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Pešović, direktor Sektora komercijalnih poslova AMSS Nebojša Mandić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Zlatić i direktor EKO Srbija Aris Karousos.