Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, prisustvovao je danas sednici proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sednice proširenog kolegijuma Generalštaba da su zadovoljni modernizacijom i opremljenošću Vojske Srbije, ali ne i popunom, odnosno brojem ljudi, naročito na severu Srbije – u Beogradu i Vojvodini. On je rekao da su pred Srbijom mnogi izazovi i da su „velike snage okupljene u regionu“ – od značajnih snaga susednih zemalja do ogromnog broja NATO pripadnika.

Vučić je izjavio danas da su „bukvalno iz svih smerova“ pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji ali kako je rekao, bez prelaženja granice.

Na sednici proširenog Kolegijuma, kojom je rukovodio načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, analizirana je aktuelna bezbednosna situacija u zemlji i okruženju, a razgovarano je i o ključnim zadacima Vojske Srbije i daljem unapređenju operativnih sposobnosti.