Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Vlade Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministri u Vladi Srbije, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, predstavnici vojno-diplomatskog kora, verskih zajednica i porodice polaznika. Na početku svog obraćanja, ministar odbrane pozdravio je profesore Univerziteta odbrane, polaznike 13. klase Visokih studija bezbednosti odbrane i 67. klase Generalštabnog usavršavanja, a posebno oficire iz stranih oružanih snaga koji su, prema njegovim rečima, dolaskom na usavršavanje u Republiku Srbiju posvedočili prijateljstvo i odali priznanje ugledu, koji u njihovim državama imaju naša zemlja i naša vojska.

Najuspešniji u 67. klasi Generalštabnog usavršavanja potpukovnik Aleksandar Pavić obratio se u ime polaznika i tom prilikom rekao da tu generaciju oficira karakterišu visoka motivisanost, znanje, vojna veština i strateško promišljanje, koje je odlika vrhunskih profesionalaca.

Polaznik 67. klase Generalštabnog usavršavanja potpukovnik Momčilo Mladenović ističe da je reč o najvišem vidu školovanja Vojske Srbije i kruni vojne karijere svakog oficira.

Jedan od polaznika 13. Klase Visokih studija bezbednosti i odbrane je Goran Selak iz Ministarstva pravde Republike Srpske. Kako je istakao, čast mu je što je stekao šestomesečno životno iskustvo i karijerno usavršavanje i obrazovanje u Školi nacionalne odbrane u Beogradu.

Generalštabno usavršavanje završilo je 46 oficira iz zemlje i inostranstva – 41 iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, trojica pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pripadnik Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, kao i pripadnik Oružanih snaga Savezne Republike Nemačke.