Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković prisustvovala je danas u Novom Sadu otvaranju rekonstruisane zgrade železničke stanice. Reč je o objektu podeljenom na četiri krila, prilagođenom osobama sa invaliditetom, ukupne površine oko 11. 000 kvadratnih metara.

Maja Gojković je izrazila zadovoljstvo što je železnička stanica u Novom Sadu završena, i što će od danas građani Novog Sada i svi putnici, koji dolaze i odlaze iz našeg grada, moći da u ovom savremenom delu železničke stanice na najmoderniji, bezbedan i najefikasniji način obezbede sebi kartu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je železnička stanica Novi Sad, koja je rekonstruisana u dve faze od danas potpuno u funkciji.

„ Ovo je samo jedan u nizu projekta koje država finansira u našem gradu”, izjavio je gradonačelnik Novog sada Milan Đurić i zahvalio resornom ministarstvu i Pokraninskoj vladi na podršci projektima koji se realizuju na teritoriji Novog Sada.

Objekat rekonstruisane zgrade železničke stanice podeljen je na četiri krila, prilagođena osobama sa invaliditetom, ukupne površine oko 11. 000 kvadratnih metara.