Na ovogodišnjem 31. po redu Festivalu evropskog filma na Paliću, koji se održava od 20. do 26. jula, biće prikazano 150 filmova, raspoređenih u 17 selekcija, a u festivalskom delu učestvovaće više od 100 filmskih radnika iz zemlje i inostranstva, rečeno je na konferenciji za medije.

Ovogodišnje izdanje festivala publici nudi čak 150 filmova. I dok će u predfestivalskom programu biti prikazano 21 ostvarenje, tokom sedam dana smotre na Paliću posetioci će biti u prilici da vide čak 129 filmova u 17 selekcija.

Predsednik Saveta festivala Dušan Kovačević izjavio je će Palić tokom trajanja festivala biti centar evropskog filma.

Radoslav Zelenović osvrnnuo se na kako je rekao suštinu onoga što tvori jedan festival.

Osim filmskog, i ove godine sve posetioce na Paliću očekuje i bogat prateći program. U galeriji Otvorenog univerziteta Subotica biće postavljena izložba posvećena legendi srpskog glumišta Bati Živojinoviću, svako festivalsko veče biće organizovani koncerti u bašti bioskopa Abazija. U stručnom delu festivala biće organizovana i panel diskusija o položaju žena u filmskoj industriji, kao i radionica Arthouse celuloid kinematografije koju vodi španska umetnica Karla Andrade. Program će upotpuniti izložba portretne karikature, promocije knjiga i panel diskusije.