Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije je na telefonskoj sednici jednoglasno donelo odluku da Dragan Stojković Piksi ostane selktor fudbalske reprezentacije.

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor reprezentacije Srbije, odlučeno je na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) održanom 12. jula, uz naglasak da ovo telo daje maksimalnu podršku u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred nacionalnim timom, objavio je FSS na svom sajtu. Kao naredni ciljevi su navedeni predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Svetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Navedeno je da Izvršni odbor jednoglasno usvojio Stojkovićev izveštaj koji je predsednika FSS Dragana Džajića i članove „najodogovornijeg tela“ FSS upoznao sa planovima u narednom periodu i „činjenicom da će već u septembarskom terminu doći do značajnih promena u igračkom kadru naše A reprezentacije“.

Stojković će predstavnicima medija za odgovore na sva pitanja biti na raspolaganju sredinom avgusta, saopštio je FSS. Nakon veoma lošeg rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i još katastrofalnijih, mlakih i bezidejnih igara stpskih reprezentativaca javnost je brujala o tome da Piksi nije dorastao zadatku koji mu je poveren.