Konstitutivna sednica Skupštine grada Zrenjanina održana je u Baroknoj sali Gradske kuće, a dnevni red je obuhvatao jedanaest tačaka.

Prvo zasedanje Skupštine grada Zrenjanina nakon lokalnih, junskih izbora održano je danas u Baroknoj sali Gradske kuće, a predsedavao je najstariji odbornik Slavko Šućurović. Na dnevnom redu našlo se 11 tačaka, prva je bila Izveštaj Gradske izborne komisije Zrenjanin o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada koja je prošla uz negodovanje opozicije i transparente koji su sadržali poruke upućene predstavnicima vlasti.

Nakon podnošenja Izveštaja, prisutnima se obratila Mirjana Grujić, ispred koalicije I voda i sloboda.

Miljan Čičić, ispred koalicije I voda i sloboda, ocenio je ponašanje skupštinske većine kao skandalozno iz više razloga.

Sonja Pernat iz koalicije I voda i sloboda istakla je da je reč o velikoj farsi kao i da je dan izbora ličio na državni udar.

Ispred koalicije Zrenjanin protiv nasilja obratila se Alisa Kockar koja je komentarisala Izveštaj Gradske izborne komisiije Zrenjanin o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada.

Tokom davanja svečane izjave odbornika, predstavnici koalicije I voda i sloboda napustili su salu, ne želeći da učestvuju u istoj.

U nastavku, dnevnim redom je bio predviđen izbor predsednika Skupštine grada pa će tako i ovoga puta tu funkciju obavljati Čedomir Janjić koji je bio i jedini kandidat. Funkciju zamenika obavljaće Oliver Mitrović, a sekretar je Svetlana Grujić. Izabran je i zamenik predsednika Skupštine grada, sekretar kao i predsednik i članovi Komisije za mandatna pitanja, zatim izbor predsednika i članova komisije za personalna pitanja, izbor predsednika i članova Komisije za propise dok se poslednja tačka odnosila na izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća. Za gradonačelnika je izabran Simo Salapura, a zamenik je Saša Santovac.