Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović koga je danas odlikovao oličenje svih vrlina koje se očekuju od ljudi koji čuvaju državu.

„Svoju dužnost obavlja časno i profesionalno. Naša zemlja, Republika Srbija, kao i porodica Miloša Jevremovića moraju da budu ponosni“, poručio je Vučić na ceremoniji odlikovanja u Predsedništvu.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović nakon što je primio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena u Predsedništvu Srbije, rekao je da hrabrost dolazi u mnogim oblicima, kao i da priznanje koje je dobio nosi duboko značenje, ne samo njemu već, kako je naveo, svim pripadnicima Žandarmerije i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrelom u vrat. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar. Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.