Na Novom Beogradu danas je položen kamen temeljac za izgradnju stanova za socijalno stanovanje gde će do avgusta 2025. godine dom dobiti 133 izbegličkih porodica.

Kamen temeljac položio je predsednik vlade Miloš Vučević zajedno sa ministrom za javna ulaganja Darkom Glišićem, gradonačenikom Beograda Aleksandrom Šapićem i komesarka za izbeglice i migracije Natašom Stanisavljević. Vučević je tom prilikom istakao da je cilj vlade da do 2028. godine svih 8.000 porodica ima rešeno stambeno pitanje.

Ministar za javna ulaganja Darko Glišić rekao je da će objekat koji danas počinje da se gradi, biti bruto površine 9.451 metara kvadratnih, a vrednost projekta 5.800.000 evra.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da već duži niz godina, skoro 10 učestvuje u ovom zajedničkom projektu i Komesarijata, Vlade Srbije, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je sastavni deo svega toga.

Dom će dobiti 133 porodica za 13 meseci i nakon mnogo godina izbeglištva će biti na trajnoj stambenoj adresi. Vlada Republike Srbije nastaviće da podržava kroz Komesarijat za izbjeglice sve one porodice, raseljenem porodice kojima je pomoć još uvek potrebna.