Streljaštvo je tradicionalna uzdanica Srbije na Olimpijskim igrama. U novijoj istoriji, podvige su beležili Ivana Maksimović, Andrija Zlatić, Milenko Sebić, kao i Damir Mikec, koji će našu zemlju predstavljati peti put ovog leta na najvećoj sportskoj smotri.

Uz Mikeca, Srbija će se uzdati i u Zoranu Arunović, kao i u mladog Lazara Kovačevića da nam iz Šatoroa, mesta u kojem se nalazi streljana, donesu odličja.

Veliki motiv imaće i Zorana Arunović na svojim četvrtim igrama. Samo joj medalja sa OI fali da upotpuni trofejnu kolekciju, a u Francuskoj imaće dva pokušaja da ugrabi odličje. U pojedinačnoj konkurenciji, kao i u miksu sa Mikecom.

Za razliku od tandema starijih kolega, Lazar Kovačević će prvi put u karijeri osetiti iskušenje kakvo donose Olimpijske igre.

Svaki od naših strelaca će se boriti dva puta na vatrenoj liniji. Zorana Arunović i Damir Mikec će se takmičiti kako pojedinačno tako i u miks takmičenju vazdušnim pištoljem, dok će debitant Lazar Kovačević gađati vazdušnom i malokalibarskom puškom.