Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana i tom prilikom mu zahvalio na značajnom doprinosu koji je dao jačanju odnosa između dve zemlje tokom svog mandata, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je izrazio uverenje da će Vilanov naslednik nastaviti rad na daljem jačanju saradnje između dva ministarstva unutrašnjih poslova, sa posebnim naglaskom na zajedničku borbu protiv terorizma i obuke specijalnih jedinica policije Srbije i izraelskih specijalnih jedinica. Vilan ponovio je svoju zahvalnost Srbiji i žandarmu Milošu Jevremoviću za izuzetnu hrabrost i profesionalizam prikazan tokom terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada je teško povređen, dodaje se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, postupanje žandarma Jevremovića je dokaz posvećenosti i ozbiljnosti Srbije u suočavanju sa pretnjama terorizma. Kako je Vilan rekao, zahvaljujući merama koje preduzima Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), svi zaposleni u Ambasadi se osećaju bezbedno.

Dačić je naglasio da će MUP nastaviti da preduzima sve neophodne mere kako bi bila zaštitićena sva diplomatsko-konzularna predstavništva u u Srbiji. Dačić i Vilan istakli su prijateljske odnose dve zemlje i potvrdili kontinuirani napredak u odnosima između Srbije i Izraela, a ministar unutrašnjih poslova poželeo je izraelskom ambasadoru uspeh u daljoj karijeri, dodaje se u saopštenju.